Har du en trendig klädsmak

taste in clothesAllas klädsmak är olika och en del bryr sig inte så mycket om mode och trend, medan andra bara måste ha det senaste. Nu är detta kanske lite lustigt i många fall, eftersom det inte finns en möjlighet att gilla alla de kläder som blir populära under en kort tid. det har dock modeindustrin sett till att lösa på ett smart sätt också. Egentligen är det inte så stora skillnader på kläder mellan olika modertrender, utan här förses alla de vanliga kläderna med lite olika små förändringar, för att det alltid ska finnas något som passar alla.

Här finns det då de som hela tiden hänger med i det mode som gäller för dagen. Det kan bero på två olika faktorer. Antingen är det bara att intresset att följa modet finns och att det ses som positivt med alla de små skillnader som dyker upp varje år. Den andra faktorn kommer rimligen att vara den att de faller för grupptrycket, vilket då kan vara enormt starkt inom vissa grupper av människor. Här finns det sedan de som hela tiden går sin egen väg, precis som Frank Sinatra sjöng, och de kommer någon gång att passa in i mode- och trendkarusellen men för det mesta kommer de att ha sin egen stil.

Vad är det då egentligen som förändras så pass mycket att det skapas mode- och trendskiftningar? Man kan hävda att de två stora sakerna här är att modet ofta svänger mellan olika 10-års-perioder. Det betyder då att det ibland är 60-tal, 70-tal- 80-tal eller 90-tal som gäller. Utöver detta är det för det mesta endast de färger som ska vara inne som ändras och vilka är det då som styr detta? Naturligtvis kommer det tillbaka till modeindustrin som hela tiden påverkar för att alltid ha något nytt och trendigt att sälja.

Leave a Reply